TOOLS VOOR DE TOEKOMST

2 rondes workshops, masterclasses & discussies

RONDE 1
13:15 - 14:15

1) Opkomst & uitdagingen van padel

MASTERCLASS:
KNLTB-directeur Erik Poel neemt je mee in de opkomst van de snelst groeiende sport van de afgelopen jaren: padel. Hoe verhoudt deze nieuwe spelvorm zich tot het traditionele tennis, de verenigingscultuur en het aantrekken van een nieuwe (jongere) doelgroep? En bovenal, wat kunnen wij in de golfmarkt daarvan leren?

Spreker: Erik Poel (KNLTB)

Ronde: 1
Zaal: Athene B/C

2) Tools voor je brein


WORKSHOP:
Ayca Szapora gaat dieper in op de laatste inzichten vanuit de neurowetenschap, die zij in de plenaire bijeenkomst heeft toegelicht. Hoe komt het dat wij vaak niet doen wat we willen, en wel doen wat we niet willen? Ayca geeft in een interactieve workshops concrete tips om je eigen gedrag en dat van je team te veranderen.

Spreker: Ayca Szapora

Ronde: 1
Zaal: Athene A

3) Geel is het nieuwe groen?!


WORKHOP:
Extreme droogte komt steeds vaker voor, waterschappen verbieden tijdelijk steeds vaker om oppervlakte- en grondwater te gebruiken. Dit levert problemen op voor sommige golfbanen. Hoe ga je hiermee om? Het Bedrijfswaterplan golfbanen kan je helpen. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met het eerste concept van dit plan en Ben Moonen van sportsubsidie.nl vertelt over de subsidiemogelijkheden.

Sprekers: Maarten Verkerk (projectleider beregeningsbeleid Brabant), Ben Moonen (sportsubsidie.nl) & Niels Dokkuma (NGF)

Ronde: 1
Zaal: 6/7

4) Wat weet jij van vrouwen & golf?

WORKSHOP:
Voor welk golfaanbod zijn vrouwen gevoelig? Hoe kijken vrouwen überhaupt naar de golfsport? In deze workshop peilen we je kennis over vrouwen & golf met een interactieve quiz. Daarnaast delen we de resultaten van het onderzoek naar lidmaatschappen, de pilot Women’s Golf en het nieuwe imago-onderzoek.

Sprekers: Rixt Bosveld (MIcompany) & Bart Massa (Validators)

Ronde: 1
Zaal: 4

5) Waarom alles blijft zoals het is (of toch niet?)

WORKSHOP:
Hoe komt het dat we steeds weer nieuwe plannen maken, maar die maar moeilijk kunnen verwezenlijken? Wat maakt het lastig om meer diversiteit op de baan te krijgen? In deze workshop kijken we naar onbewuste voorkeuren/vooroordelen die groei en ontwikkeling van een golfclub/-baan in de weg zitten. En naar wat we kunnen doen om meer divers en inclusiever te worden.

Spreker: Annet Struik (Robin Good)

Ronde: 1
Zaal: 8/9

6) Wat is de beste start in golf?


DISCUSSIE:
Houden we bij startende golfers genoeg rekening met de verschillen tussen doelgroepen, zoals jongeren en vrouwen? Stephan Trumpi van Trumpi Golf en Thomas Kahnt van Golfbaan Kromme Rijn leggen uit wat zij de beste start vinden en hoe deze tot succes leidt. Aan de hand van stellingen gaan we een positieve discussie met elkaar aan.

Gastsprekers: Thomas Kahnt (Golfbaan Kromme Rijn) & Stephan Trumpi (Trumpi Golf)

Gespreksleiders: Gerard Louter & Alexander Renders

Ronde: 1
Zaal: 5

RONDE 2
14:30 - 15:30

7) Welcome to the club

MASTERCLASS:
Welcome to the club wordt de grootste marketingcampagne ooit in de Nederlandse golfsport. Als antwoord op de uitdagingen waar golf al jaren tegenaan kijkt, waaronder vergrijzing, imago en disbalans tussen mannelijke (68%) en vrouwelijke (32%) golfers. De NGF wil de golfsport toegankelijker, en daarmee toekomstbestendig, maken. Het gaat niet om leeftijd, gender, uiterlijk vertoon of hoe vermogend je bent, golf gaat om plezier uit de sport te halen, op jouw manier. Iedereen is welkom. Jong, oud, man en vrouw. In deze masterclass inspireren we je om mee te doen aan Welcome to the club. Bonus: we delen de eerste resultaten van het tweede imago-onderzoek.

Spreker: Edward Knol (Creature) & Bart Massa (Validators)

Ronde: 2
Zaal: Athene B/C

8) Tools voor je brein

WORKSHOP:
Ayca Szapora gaat dieper in op de laatste inzichten vanuit de neurowetenschap, die zij in de plenaire bijeenkomst heeft toegelicht. Hoe komt het dat wij vaak niet doen wat we willen, en wel doen wat we niet willen? Ayca geeft in een interactieve workshops concrete tips om je eigen gedrag en dat van je team te veranderen.

Spreker: Ayca Szapora

Ronde: 2
Zaal: Athene A

9) APK voor de baan van morgen

WORKSHOP:
Golfbaanarchitect Jurrian van der Vaart laat zien dat en hoe een golfbaan zich moet ontwikkelen voor een gezonde toekomst. Het houdt niet op bij het aanleggen van een baan. Deze moet, net als een auto, periodieke APK’s krijgen om grote beurten te voorkomen. Hoe houd je je baan up-to-date? En hoe maak je je oefenfaciliteiten futureproof? Jurrian zet jou tijdens deze workshop aan het werk om je eerste stappen te zetten!

Spreker: Jurrian van der Vaart

Ronde: 2
Zaal: 6/7

10) Goed werkgeverschap


WORKSHOP:
In deze workshop krijg je een inkijkje in hoe ‘werk’ zich ontwikkelt en hoe het belang om het psychisch welbevinden van medewerkers te bevorderen, steeds groter wordt. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag met de vier pijlers van goed werkgeverschap: gezondheid, talentmanagement, bevlogenheid en werkinrichting. Aan het einde van de workshop heb je een concreet actieplan waarmee je een nog betere werkgever kunt worden!

Spreker: Ellen van Dieren (Talentcollege)

Ronde: 2
Zaal: 8/9

11) Drivingrange van de toekomst


DISCUSSIE:
De omzet van Callaway in 2022 komt voor meer dan de helft voort uit het zeer succesvolle Topgolf-concept. Bovendien trekt Callaway met hun drivingrange 2.0 veel nieuwe (jonge) mensen. In Nederland hebben Golflounge Amsterdam en Prise d’Eau Golf ook een dergelijke drivingrange. Initiatiefnemers Marco Knaap en Hedwig Wassing gaan onder leiding van gespreksleider Gerard Louter in gesprek over de toekomst en waarde van de drivingrange 2.0.

Gastsprekers: Marco Knaap (Golflounge Amsterdam) & Hedwig Wassing (Prise d’Eau Golf)

Gespreksleider: Gerard Louter

Ronde: 2
Zaal: 4

12) Wanneer is jouw horeca succesvol?

DISCUSSIE:
Hoe bepaal je wanneer de horeca op jouw baan succesvol is? En als je dat hebt bepaald, hoe zorg je dan voor dat succes? We spreken over kritische succesfactoren en delen belangrijke kennis over horeca zoals trends & ontwikkelingen waarop je kunt inspelen. Van Spronsen & Partners horeca-adviesbureau is sinds 1987 actief in de horeca-, hotel- en leisurebranche en heeft uitgebreide ervaring met golfbanen.

Gespreksleiders: Leonie van Spronsen & Hans van Spronsen (Van Spronsen & partners horeca-advies)

Ronde: 2
Zaal: 5

15:45 - 16:30 Plenaire afsluiting

16:30 Borrel