Remco Hoekman

Mulier Instituut
Remco Hoekman
Het grote spelersonderzoek en kansen voor TEAM

12.500 golfers hebben gereageerd op het spelersonderzoek van NGF/NVG dat het Mulier Instituut vorige maand heeft uitgevoerd. Doel is dé belangrijkste vraag in golf te beantwoorden: waarom verliezen we zoveel nieuwe golfers?

Remco Hoekman van het Mulier Instituut geeft inzicht waarom sommige nieuwkomers wél blijven golfen en de meeste niet. Handvaten voor de branche om meer nieuwe spelers te behouden voor de golfsport en zo haar toekomst veilig te stellen.

Remco Hoekman is werkzaam bij het Mulier Instituur en heeft veel ervaring in kwantitatief en beleidsmatige onderzoeken die gericht zijn op sportdeelname, sportaccommodaties en sportbeleid op landelijk en lokaal niveau. Door zijn onderzoeksmatige kennis is hij lid van de datagroep van het Mulier Instituut die de kwaliteit van de onderzoeken bewaakt. Daarnaast is hij redactielid van SportLokaal, het vakblad van VSG, bestuurslid van de European Association for Sociology of Sport (EASS), en lid van de beoordelingscommissie voor de verkiezing van de Sportgemeente van het jaar.