NVG Award

Pieter Aalders winnaar NVG-award 2017

Tijdens het Nationaal Golf Congres & Beurs is de NVG Award 2017 uitgereikt aan Pieter Aalders.

De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt om de golfsport te promoten.

Pieter is met zijn niet aflatende enthousiasme de animator van de Dutch Turfgrass Research Foundation (DTRF). In zijn functie als voorzitter heeft hij gezorgd voor de aanstaande totstandkoming van de Leerstoel Turfgrass Sciences en de aanstelling van de eerste hoogleraar Turfgrass Sciences in Europa. Hiervoor heeft Aalders een top-wetenschapper weten aan te trekken.

Voordat Pieter zich met ziel en zaligheid voor de DTRF inzette, is hij o.a. werkzaam geweest als ‘secretary general’ bij de Kennemer Golf & Country Club en heeft hij zich in die hoedanigheid ingezet voor een aantal zeer succesvolle edities van het KLM Open die op deze mooie baan plaatsvonden. Verder was Pieter voorzitter van de NVG-commissie Management Onderhoud Golfbanen. Onder zijn bewind is de Manual Golfbaanonderhoud vervaardigd. Daarbij is Pieter  de geestelijk vader van het huidige Nationaal Golf & Groen symposium.

NVG AWARD

Tijdens het congres wordt ook de NVG Award uitgereikt. Deze award wordt jaarlijks overhandigd aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de ontwikkeling van de golfsport. Een overzicht van eerdere winnaars treft u hieronder aan.

2017 - Pieter Aalders

2016 - Robert-Jan Derksen

2015 - Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA)


2014 - Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF)


2013 - Jan-Kees van der Velden


2012 - Limburg Golfland


2011 - TIG Sports


2010 - Gerard Jol


2009 - Henk Heyster


2008 - Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten


2007 - Nederlands team, bestaande uit Joost Luiten, Wil Besseling en Tim Sluiter


2006 - Charles Taylor


2005 - Jaime Ortiz-Patiño


2004 - Peter Alliss


2003 - Golfbaan Spaarnwoude


2002 - Lout Mangelaar Meertens